Fret

Voeding

De fret is een vleeseter met een eenvoudig maagdarmkanaal. Fretten eten op een dag gemiddeld 9 tot 10 keer een klein beetje voedsel. Eiwitten en vet uit vlees zijn de belangrijkste voedingsstoffen. Voer dat rijk is aan koolhydraten en vezels mag slechts met mate gevoerd worden. Geschikt zijn speciaal frettenvoer en hoge kwaliteit droogvoer voor kittens. Over het algemeen worden fretten niet te dik wanneer er altijd een bakje eten aanwezig is. Vers water moet altijd aanwezig zijn. Gebruik een fles of een zware bak (fretten spelen graag met water en gooien te lichte bakken makkelijk om).

Op reis

Wanneer u met uw huisdier voor korte of langere tijd naar het buitenland gaat, moet u rekening houden met een aantal regels.

De voorschriften vereisen dat uw huisdier voor de meeste landen binnen de EU:

  • een officieel Europees dierenpaspoort heeft
  • gevaccineerd is tegen rabiës (hondsdolheid)
  • een chip of goed leesbare tatoeage heeft ter identificatie

Sommige andere landen eisen stellen echter meer eisen!

Klik hier om zelf te bekijken wat de invoereisen voor uw bestemming zijn.

Vaccinatie

CDV ( Canine Distemper Virus, hondenziekte-virus) is bij fretten de verwekker van een ernstige, besmettelijke ziekte, die vrijwel altijd eindigt met de dood. Het is daarom zeer raadzaam om jonge fretten op een leeftijd van 9 en 14 weken tweemaal tegen CDV te vaccineren. Daarna moet de enting 1 keer per jaar herhaald worden.